• Artykuły
  • Forum
  • Ciekawostki
  • Encyklopedia
  • Nocino

    Przeczytaj także...
    Likier (fr. liqueur) – wysokoprocentowy napój alkoholowy o słodkim smaku owocowym, korzennym lub korzenno-ziołowym. Pokrewnymi napojami są nalewki.Orzech włoski (Juglans regia L.) – gatunek drzewa liściastego z rodziny orzechowatych. W stanie dzikim występuje na Bałkanach, w południowo-wschodniej Europie, południowo-zachodniej, środkowej i wschodniej Azji, w Himalajach, w północnej Mjanmie i południowo-zachodnich Chinach. W Polsce pospolicie uprawiany i często dziczejący, w niektórych rejonach kraju zadomowiony (kenofit). Obecnie (2012) klasyfikowany jako zajmujący liczne nowe stanowiska gatunek inwazyjny w początkowej fazie ekspansji.
    Butelka Nux Alpina Nocino

    Nocino – ciemnobrązowy likier otrzymywany z całych zielonych orzechów włoskich. Zawiera 40% alkoholu.

    Zobacz też[ | edytuj kod]

  • likier




  • Reklama

    Czas generowania strony: 0.749 sek.